BBQ, barbecues en buitenkeukens

BBQ barbecues barbeques buitenkeukensEen van de toppunten van gezelligheid en ontspanning in de tuin is toch wel de barbecue. De een houdt het op een grote jaarlijkse BBQ terwijl anderen er een bijna dagelijks terugkerend geheel van maken. Een ding staat als een paal boven water, de BBQ is een van de belangrijkste en populairste tuinaccessoires die op de markt verkijgbaar is. Er zijn meer soorten barbecues verkrijgbaar dan alleen de ouderwetse BBQ op houtskool. Om een goede indruk te geven van de populaire soorten hebben we de barbecues op deze pagina uiteengezet. Bekende merken zijn Weber, Barbecook, Outdoorchef, Patton, Grandhall, Coleman, Campingaz gasbarbecues en Boretti buitenkeukens.

Houtskool barbecues

De bekenste BBQ is de houtskool barbecue. Deze BBQ wordt gevuld met houtskool of briketten. De beste manier om deze BBQ aan te maken is door gebruik te maken van aanmaakblokjes. Creeer een luchtige stapel van houtskool of briketten en plaats de aanmaakblokjes strategisch door de stapel. Ontsteek de aanmaakblokjes met een lange gasaansteker of (lange) lucifers. Als alles uitgebrand is wacht dan tot het hout gloeit en niet meer zwart is. Indien nodig kun je meer zuurstof toevoegen door met iets te wapperen naar barbecue. Hierdoor ontstaat er tijdlijk meer hitte om alles goed aan te jagen. Verspreid het materiaal en de BBQ is klaar voor gebruik. Wapper niet meer als er vlees op de grill ligt.

Tip! Maak een gebruik van zogeheten rookhout. Dit geeft een zeer specifieke smaak aan het eten.

De tuinhaart

De tuinhaart is een BBQ die eenmalig op de juiste plek wordt geplaatst. De tuinhaart is meestal opgebouwd uit betonnen blokken. Deze blokken kun je zelf een passende kleur geven door ze te behandelen met kwartscoating. Naast de betonnen tuinhaart is de korf gevuld met keien in opkomst. In plaats van beton is hierbij gebruik gemakt van een metalen gaas korf in een bepaalde vorm. Deze korf wordt gevuld met keien. Deze laaste versie van de tuinhaart geeft een eigentijdse moderne uitstraling aan de BBQ.

Gas en elektrisch gestookte barbecues

Voor iedereen die geen zin heeft in rook of alles wat bij de voorbereiding komt kijken van de traditionele BBQ is er de gas of elektrische gestookte barbeque. Deze BBQ verschilt in de basis niets van de houtskool BBQ, behalve dan de brandstof en de toevoer daarvan. Gas en elektrische barbecues zijn ideaal voor op het balkon of in kleine (stad-)tuintjes. Daarnaast zijn ze snel in gebruik te nemen, aangezien er geen houtskool of briketten hoeven te worden voorbereid.

Buitenkeukens

Wil je luxe, kies dan voor een buitenkeuken. De naam buitenkeuken zegt het al. Dit zijn keukens verkrijgbaar van klein tot zeer groot en geschikt voor buitengebruik. Buitenkeukens zijn veelal gasgestookt en zijn meestal voorzien van en flink werkblad en voldoende pitten om meer dan uitgebreid op te kunnen koken. Om de buitenkeukens verplaatsbaar te maken zijn deze vaak uitgerust met zwenkwielen.

BBQ accessoires

Accessoires voor de BBQ lopen uiteen van asladen, onderplaten, grillsets, schoonmaakmiddelen, afdekhoezen en ga zo maar door. De bekenste merken zijn waarschijnlijk Weber en Barbecook. Het kan geen kwaad om eens bij een tuincentrum naar binnen te lopen en leuke en handige ideeen op te doen.

Populair:

Tuinverlichting

tuinverlichting

Welke type tuinverlichting heb ik nodig?

Lees meer..

Tuinbeelden

tuinbeelden en ornamenten

Tuinornamenten in de tuin plaatsen.

Lees meer..

Tuinhuisjes

tuinhuisjes

Een rustieke plek voor tijdloze ontspanning.

Lees meer..