Sierbestrating kopen, aanleggen of aan laten leggen

sierbestratingNeem eens een kijkje bij een winkel of webwinkel voor sierbestrating. De ideeen die u op doet als je verschillende echte voorbeelden ziet zijn vaak onverwacht. De sierbestrating kan op dat moment bepalend zijn voor de verdere inrichting van uw tuin. Er zijn veel aanbieders van sierbstrating. Neem echt de tijd om lekker te kijken en inspiratie op te doen.

Goedkope sierbestrating

Indien u niet genoeg budget heeft om een nieuwe bestrating aan te schaffen, dan kan het geen kwaad om eens op de tweedehands aanbiedings websites rond te neuzen. Veel mensen die hun tuin opnieuw inrichten weten niet hoe ze van hun oude betrating af moeten komen. Via marktplaats.nl is er meestal wel iets van uw gading te vinden. Een bezem en een emmertje water doen wonderen.

Verschillende soorten sierstenen

Bij de aanaschaf van siertegels of sierstenen is er de keus uit vele soorten. Een aantal populaire sierstenen zijn bijvoorbeeld:

  • Waalformaat
  • Natuursteen
  • Toscaandse tegels
  • Koppelstenen
  • Betontegels met een grote oppervlakte

De kleuren lopen uiteen van betongrijs tot diep rood of toscaans geel. Bij een sobere kleur komt de tuin meer naar voren in het geheel, terwijl drukke kleuren het terras kunnen benadrukken. Ook als u bijvoorbeeld gebruik maakt van tuinbeelden, dan moet u goed uitkijken dat deze niet wegvallen bij een te druk terras.

Het terras aan laten leggen

De meest eenvoudige oplossing om uw terras snel klaar te hebben is door deze te laten aanleggen. Er zijn veel aanbieders die dit graag voor u doen. Soms heeft de leverancier van uw siertegels of sierstenen een overeenkomst met een stratenmaker. Dit kan schelen in de kosten. Schroom echter niet om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende stratenmakers of hoveniersbedrijven.

Zelf een terras aanleggen

Minder snel, maar over het algemeen wel goedkoper is de optie om uw terras zelf aan te leggen.

Populair:

Tuinverlichting

tuinverlichting

Welke type tuinverlichting heb ik nodig?

Lees meer..

Tuinbeelden

tuinbeelden en ornamenten

Tuinornamenten in de tuin plaatsen.

Lees meer..

Tuinhuisjes

tuinhuisjes

Een rustieke plek voor tijdloze ontspanning.

Lees meer..