Infrarood terrasverwarming

terrasverwarming met infrarood terrasverwarmersHet varierende weer in Nederland maakt het niet altijd even prettig om lekker buiten te zitten. Voor de mensen die genieten van het buitenleven is terrasverwarming daarom een ideale oplossing. Deze vorm van verwarming maakt het mogelijk om delen van een terras of een geheel terras aangenaam te verwarmen. Terrasverwarmers werken op gas of op elektriciteit.

Wat is terrasverwarming

Een terrasverwarmer is een warmtestraler die werkt met infraroodstralen. De moderne terrasverwarming werkt met kortgolvig infrood licht. Deze terrasverwarmers leveren over het algemeen een hoog rendement. Bij kortgolvig infrarood verwarmers kan zichtbaar roodachtig licht vrijkomen.

Hoe werkt terrasverwarming

Bij terrasverwarming wordt gebruik gemaakt van zogeheten infraroodverwarming. Omdat het haast onmogelijk is om de daadwerkelijke buiten (lucht-)temperatuur te beinvloeden is deze oplossing bedacht. Infraroodverwarming zorgt namelijk voor de verhoging van de gevoelstemperatuur. Net als bij de zon verwarmt de straling een object zodra het deze raakt en niet eerst de lucht. Aangezien koele luchtstromen voor afkoeling van huid en kleding zorgen is het van belang dat het terras in de luwte ligt. Indien het terras zeer winderige is, dan zal infraroodverwarming weinig tot geen zin hebben.

Soorten terrasverwarming

Terrasverwarmers worden geleverd in uitvoeringen die werken op elektriciteit, aardgas en butaan of propaan. Onderzoek wijst uit dat elektirische terrasverwarming niet duurder is in verbruik dan terrasverwarmers op gas. Er bestaan stralers voor wandmontage, maar ook stralers die in een parasol kunnen worden gemonteerd. Het loont daarom de moeite om goed te onderzoeken op wat voor locatie terrasverwarming dient te worden gebruikt.

Populair:

Tuinverlichting

tuinverlichting

Welke type tuinverlichting heb ik nodig?

Lees meer..

Tuinbeelden

tuinbeelden en ornamenten

Tuinornamenten in de tuin plaatsen.

Lees meer..

Tuinhuisjes

tuinhuisjes

Een rustieke plek voor tijdloze ontspanning.

Lees meer..