Tuinbeelden en ornamenten

tuinbeelden tuin ornamentenEen fantastisch middelpunt van een tuin of terras kan worden gevormd met tuinbeelden. Een tuinbeeld of ornament vormt hierbij een kernpunt in het ontwerp. Door tuin, terras of vijver op te treken rondom het tuinbeeld ontstaat er al gouw een evenwichtig balans tussen natuur en kunst.

Betonnen en bronzen tuinbeelden

Tuinbeelden zijn te verkrijgen in verschillende kwaliteit en prijs klassen. Iedereen kent de betonnen tuinbeelden en tuinornamenten. Naast betonnen ornamenten zijn de bronzen beelden in trek. De bronzen tuinbeelden zijn over het algemeen een stuk duurder in aanschaf. Daarentegen brengt een bronzen tuinbeeld een unieker gevoel met zich mee. Brons is te verkijgen in standaard beelden, maar ook in maatwerk tuinbeelden. Enkele andere materialen die gebruikt worden zijn kunststof, marmer, graniet en zeepsteen.

Waterornamenten

Waterornamenten zijn actieve tuinbeelden. Een waterornament is een tuinbeeld waaruit op een een of andere manier water stroomt. De bekende vormen hiervan zijn de bal en de molensteen. Tegenwoordig kan aan het water een lichtelement worden toegevoegd, waardoor een spectculair schouwspel ontstaat van lichtreflectie en kleur. Een waterornament is een goede oplossing voor mensen die een vijver leuk vinden, maar hier geen ruimte voor hebben.

De zonnewijzer

In ieder klasiek tuinontwerp trof men vroeger een zonnewijzer aan. Dit tuin ornament is een stukje statische techniek uit de oudheid. Met een zonnewijzer is het mogelijk om met behulp van de zon de tijd aan te wijzen. Een zonnewijzer terft men vaak aan in de vorm van een vlak of een schijf waarop de tijd is af te lezen op de plaats waarop een stift haar schaduw werpt.

Japanse lantaarns

De Japanse lantaarn deed zijn intrede enkele jaren geleden. Deze tuin ornamenten worden vaak op een subtiele manier in het schouwspel van de tuin verwerkt. Een Japanse lantaarn geeft net dat stukje mystiek aan de westerse tuin mee en is daarmee een topper in lijst met populaire tuinaccessoires.

Populair:

Tuinverlichting

tuinverlichting

Welke type tuinverlichting heb ik nodig?

Lees meer..

Tuinbeelden

tuinbeelden en ornamenten

Tuinornamenten in de tuin plaatsen.

Lees meer..

Tuinhuisjes

tuinhuisjes

Een rustieke plek voor tijdloze ontspanning.

Lees meer..