Tuinhuisjes kopen, montage, onderhoud en tips

tuinhuisjesEen fantastische toevoeging aan uw tuin is het tuinhuisje. Tuinhuisjes worden gebruikt extra opslagruimte, hobbyruimte en zelfs als leefruimte. Stelt u zich eens voor hoe het zou kunnen zijn als u thuiswerker bent en u voert u beroep uit in een ontspannen omgeving zoals uw tuin. Of u kunt zich af en toe even lekker terugtrekken uit het drukken leven. Een tuinhuisje is dus zeer zeker meer dan een schuur.

Verschillende soorten tuinhuisjes

Er zijn een een aantal verschillende tuinhuisjes op de markt verkrijgbaar. Sommige tuinhuisjes, zoals bijvoorbeeld hoektuinhuizen, zijn ontworpen voor een specifieke plaatsing in uw tuin. Andere tuinhuizen zijn specifiek ontwikkeld als garage of zelfs als een chalet waar je in zou kunnen wonen. Over het algemeen worden tuinhuisjes gemaakt van hout.

Houten tuinhuisjes

Houten tuinhuisjes worden meestal gebouwd van grenen en/of vuren. Afhankelijk van het voorbewerkings proces kan dit soort hout jaren meegaan en heeft het zeer duurzame eigenschappen in weer en wind. Controleer bij de aanschaf altijd of het FSC keurmerk aanwezig is. Deze instantie streeft naar het herstellen van het evenwicht tussen bosgroei en houtwinning.

Montage tuinhuis

Het bouwen of monteren van tuinhuisjes is geen ingewikkelde klus. Breidt uw werk altijd goed voor en lees alle instructies nauwkeurig. Schakel bij twijfel altijd een ervaren hulp in. Dit scheelt een boel frustaties en teleurstelling achteraf.

Onderhoud tuinhuis

Indien u een tuinhuisje koopt dat niet is voorbehandeld, dan dient u zelf het een en ander te doen om houtrot en verval tegen te gaan. De eenvoudigste manier om uw tuinhuisje tegen de weersinvloeden te beschermen is door deze zelf te impregneren met beits. Wij raden u aan om houten tuinhuisjes de eerste keer tweemaal te beitsen en vervolgens eenmaal om de 3 tot 4 jaar. Tevens kunt u ervoor kiezen om een ventilatierooster monteren of het tuinhuis regelmatig op een andere manier te luchten.

Bouwvergunning tuinhuisje

In een aantal gevallen is een bouwvergunning verplicht bij het plaatsen van een tuinhuisje. Dit kan afhankelijk zijn van de afmetingen of de ligging. Het ministerie van VROM kan u voorzien van een checklist voor een bouwvergunning. Aan de hand van deze checklist kunt u bepalen of een bouwvergunning van toepassing is of niet.

Populair:

Tuinverlichting

tuinverlichting

Welke type tuinverlichting heb ik nodig?

Lees meer..

Tuinbeelden

tuinbeelden en ornamenten

Tuinornamenten in de tuin plaatsen.

Lees meer..

Tuinhuisjes

tuinhuisjes

Een rustieke plek voor tijdloze ontspanning.

Lees meer..