Tuinmeubelen voor oog en ontspanning

tuinmeubelen tuinmeubelsGeniet van een rustig ogenblik in je tuin en neem plaats op een van de tuinstoelen. De juiste tuinmeubelen geven je een ontspannen gevoel als deze goed op gaan in het ontwerp van je tuin en terras. En wat vooral belangrijk is, dat het zit zoals je wenst. Tuinmeubels worden geleverd in verschillende soorten en maten. De bekendste zijn kunststof, houten, metalen en rieten tuinmeubelen.

Lounge sets

Op dit moment is er een run op de zogenaamde lounge sets. Deze strak vormgegeven tuinmeubelen passen thuis in bijna iedere tuin. Lounge meubelen zijn vaak gemaakt van riet of steigerhout. Deze tuinmeubelen worden veelal uitgevoerd in natuurlijk aandoenende kleuren. Deze tuinmeubelen zijn statisch en niet in zithoek verstelbaar.

Dinner sets

Naast de lounge sets zijn ook de dinner sets populair. De dinner sets zijn ten opzichte van de lounge sets een stuk hoger en echt bedoeld voor actief gebruik.

Verstelbare sets

De meeste bekende tuinmeubelen zijn de verstelbare tuinmeubelen. Deze tuinmeubels kent iedereen als de groene of blauwe kunststof stoelen met bijpassende tafel. Verstelbare sets zijn echter ook verkrijgbaar in hout en metaal of een combinatie van die twee.

Tuinkussens

Voor alle besproken tuinmeubel sets zijn er specifieke tuinkussens verkrijgbaar. De kussens worden geleverd in allerlij kleur patronen en van confortabel tot zeer confortabel. De prijs bepaalt in dit geval vaak het zitconfort.

Kussenkisten

Vanaf de lente tot aan de winter komen kussenkisten ontzettend goed van pas. Kussenkisten zijn opbergboxen voor de kussens van tuinmeubelen. Een kussenkist is ideaal in ons Nederlands klimaat, omdat je de kussens snel uitpakt en opslaat. Tuinkussens dienen in de wintermaanden echter wel te worden opgeslagen op een droge plek in een schuur of in huis.

Het kan zeker geen kwaad om tegen het einde van de zomer de aanbiedingen in de gaten te houden. Dit kan enorm schelen in de aanschafkosten.

Populair:

Tuinverlichting

tuinverlichting

Welke type tuinverlichting heb ik nodig?

Lees meer..

Tuinbeelden

tuinbeelden en ornamenten

Tuinornamenten in de tuin plaatsen.

Lees meer..

Tuinhuisjes

tuinhuisjes

Een rustieke plek voor tijdloze ontspanning.

Lees meer..